Warme winter

We kunnen er nog moeilijk naast kijken: de aarde warmt op. Ik vind dat triest nieuws. Nog triestiger vind ik het, dat we de koeien daarvoor blameren. Ik heb het wel voor koeien maar ze eten de hele dag door van dat gras en hebben last van winderigheid.

Ik heb het eens opgezocht: er zijn zo'n 250 miljoen koeien op deze bol. Dat is dus 250.000.000… veel, als je 't zo in aantal nullen bekijkt. Een koe laat ongeveer 150 liter gas per dag los (die boeren er nogal op los, om dan nog van die andere luchtlossingen niet te spreken). Wij mensen doen het met 1 liter per dag. Ik heb er nooit bij stilgestaan maar hoe wij hier op Aarde nog niet vergast zijn, dat weet ik niet. In een gezamenlijke effort van koe en mens pompen wij zo maar even per dag 44.885.758.569 liter gas de lucht in !

Nu ken ik niet zo veel van chemie, maar stel u eens voor dat we al dat gas konden omzetten en gebruiken om luchtballonnen mee de lucht in de sturen. In mijn hoofd is het fileprobleem dan meteen van de baan. We zouden wellicht in permastank moeten leren leven maar bon.

Op Wikipedia staat "er zijn gevallen bekend waarbij stallen in brand vlogen door verhoogde concentraties methaangas". Het is dan maar een kleine stap naar "rijden op koeiengas". Ik weet niet hoe men van de koe een motor kan maken maar er moeten toch mogelijkheden zijn. Of we kunnen gewoon de auto laten staan en per koe naar het werk hossen. Auto's zijn vervuilend, koeien zijn vervuilend, laten we er ene van elimineren.

Als ik dan toch moet kiezen tussen auto en koe, dan ga ik voor de koe. Gras is goedkoper dan benzine, we kunnen overal parkjes en weitjes aanleggen om deze viervoeter te parkeren en we hebben als het goed is zelfs eten bij voor onderweg. Geen gefoefel meer met kilometerstanden en als er file is, is dat dik ok want ze lopen graag in kudde.

Bijgevolg zou ik zeggen: laat de auto thuis, eet geen koe maar rij te koe naar het werk en draag zelf uw steentje bij door uw darmen van gassen te vrijwaren.

Het scheelt blijkbaar maar een scheet hier en daar om de wereld te veranderen.

Scroll naar boven