Werken nieuw clubgebouw PTC Lochristi gestart

PTC Lochristi opende begin juli 2021 de deuren. Toen al werd gewag gemaakt van de vernieuwing van het clubhuis en die werken zijn nu gestart. De officiële opening is voor eind april 2024 voorzien.

Wie de voorbije weken via de Kapiteinsstraat richting Zaffelare reed, merkte ongetwijfeld al de bedrijvigheid op bij PTC Lochristi. Niet alleen wordt er in de herfst en de winter verder duchtig padel gespeeld, maar sinds 24 oktober wordt er ook vlijtig gemetseld en getimmerd.
Die dag werd er namelijk gestart met de bouw van de nieuwe kantine van de padelclub, waarbij een groot deel van de werken in eigen regie uitgevoerd worden. Niet verwonderlijk want eigenaar Alex Van De Casserie genoot een opleiding als elektricien en zijn vader Peter is een “meer dan handige Harry”.
PTC Loch Nieuw gebouw © Bennievdp
Moderne look met verdieping

Het nieuwe gebouw zal een grondoppervlakte hebben van ca 12,3m x 9m. Op het gelijkvloers komt de eigenlijke sportsbar met een keukentje en een kleine bergruimte, waar alle nodige voorzieningen aanwezig zullen zijn om er later een sanitaire ruimte voor minder-valide mensen van te kunnen maken. Op de verdieping komt er een bureelruimte en een aparte douche- en kleedruimte voor dames en heren, telkens met 3 douches. Het nieuwe gebouw zal in totaal ca 180m² vloeroppervlakte hebben, waarmee men ook toekomstgericht werkt want het aantal leden neemt nog steeds toe. Het nieuwe gebouw krijgt aan de buitenzijde een moderne look met bakstenen op het gelijkvloers en een gevelbepleistering op de verdieping. Verder uiteraard een terras waarvan een gedeelte overdekt zal zijn.

PTC Loch Nieuw gebouw © Bennievdp

Opening eind april 2024

Het nieuwe clubgebouw komt tussen het oude clublokaal en de padelterreinen te staan. De officiële opening is voorzien voor eind april 2024. Padelspelers kunnen tot dan verder gebruik maken van het oude clublokaal en de tent die ervoor staat. Het oude gebouw – dat eigenlijk zonevreemd was – zal daarna afgebroken worden. Wanneer dit zal uitgevoerd worden, is nog niet bepaald. Het is nu eerst alle hens aan dek om het nieuwe clublokaal tijdig klaar te krijgen.

Meer info over PTC Lochristi vind je op hun website (hier klikken).

PTC Loch Nieuw gebouw © Bennievdp

Scroll naar boven