Wijn Nobel en de Blauwe kiosk

De kiosk staat nu nog even op het Wijndomein Nobel maar vanaf Pasen keert ze terug naar de Kouter. In augustus 2020 werd ze daar weggehaald en nu is het bijna zo ver. De Bloemenmarkt krijgt weer gezelschap van die oude bekende. Oesters, schuimwijn en ander gastronomisch lekkers wordt van op een mooi terras geserveerd.

“De Stad Gent is op zoek gegaan naar een nieuw horecaconcept om de uitstraling van de Bloemenmarkt op de Kouter te versterken en lanceerde op 21 oktober 2021 een oproep om een uitbater te vinden voor een mobiele drank- en eetstand. Kandidaten konden zich tot en met vrijdag 19 november 2021 aanmelden. De jury beoordeelde de zes kandidaten op basis van de criteria concept en product, duurzaamheid en vergoeding.”

De familie Van Duffel (www.wijndomeinnobel.be) kocht de kiosk om hun wijngaard in Lochristi aan te kleden maar binnenkort keert ze helemaal opgefrist terug naar de Kouter.

wijndomein nobel lochristi blauwe kiosk kouter gent

 

Het concept met oesters en (schuim)wijn, wordt aangevuld met lokale en seizoensgebonden producten zoals een bisque of Gentse waterzooi in de winter, mosselen, maatjes of bruschetta’s met lokaal gekweekte tomaten.

Hiervoor wordt gerekend op de creatieve input van de Gentse foodondernemer Sam d’Huyvetter, eigenaar van Bar Bask. Momenteel heeft Nobel nog geen mousserende wijn maar die zou deze lente nog gebotteld worden.

Lekker Lokaal is het motto. Zo zal ook samengewerkt worden met Dok Brewing Company (microbrouwerij), het Hinkelspel (kaas), slagerij St-Pierre, brouwerij Van Steenberge en andere Gentse ondernemingen.

wijndomein nobel lochristi blauwe kiosk kouter gent

 

Gent heeft een traditie met kiosken. Er waren er ooit meer dan 35. Vroeger was deze zeshoekig en een krantenwinkeltje. Voor wereldoorlog II kreeg het een rechthoekige vorm. In 1990 werd het een kleine bar, waar je oesters kon slurpen met een glas wijn.

In de wijngaard is de snoei is gestart. Het zijn de eerste wijngaardwerkzaamheden op weg naar hopelijk een heel vineuze jaargang 2022.

wijndomein nobel lochristi snoei februari 2022

Scroll naar boven