Wijnselectie van Sven Ornelis

We kennen hem vooral van radio Joe en voordien via Q music. Het begon voor hem op Radio 2 en Donna. Sven Ornelis is ook een fervent hobbykok en in 2015 bracht hij zijn eerste kookboek uit. Ook als wijnliefhebber laat hij zich nu gelden met een vineuze samenwerking met Wijndomein Nobel uit Lochristi, waar hij nu ook al bijna 2 jaar woont.

Zijn kookboeken verschenen onder de naam ‘Would Be Chef’ en sinds kort heeft Sven een gelijknamig foodplatform www.wouldbechef.be waarop hij zijn recepten, culinair nieuws en recepten deelt.

Gepassioneerd wijnliefhebber

Zijn passie voor wijn dateert van zijn studententijd. Hij vindt het fantastisch om de juiste wijnen te ontdekken en ze passend te combineren bij zijn gerechten.

De wijnen komen uit de 3 grote wijnlanden, Frankrijk, Spanje – waar hij ook deeltijds woont – en Italië maar ook uit Oostenrijk en verder weg uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Er is rood, wit, rosé en mousserend maar ook enkele speciallekes, de Svens wijnen. Lokaal koos hij voor een chardonnay van Nobel  https://wijndomeinnobel.be/ uit Lochristi, speciaal voor hem gevinifieerd. Het is een zoektocht van mooie kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

“Het moeten vooral lekkere, goed gemaakte wijnen zijn, tegen een scherpe prijs. Zodat elk glas dat je proeft van “Wijn Ornelis” je gelukkig kan maken.”

De wijnen kunnen online besteld worden en wie dat voor 14 uur doet, ontvangt de levering al ’s anderendaags. Zie https://www.wijnornelis.be/ . Tijd genoeg dus nog om een feestpakketje in te slaan met een sterk lokaal toetje.

Scroll naar boven