Wijnuitstapjes all-in en vlakbij

Het dertiende boek van Gido Van Imschoot ‘Dichtbij vakanties en weekendjes weg’ neemt je niet alleen mee richting wijngaarden. De domeineigenaars geven ook culturele, gastronomische en verblijfstips mee. Ontdekkingstochtjes in eigen land en bij de buren, allemaal op een boogscheut bijna.

Het was niet altijd makkelijk in Covid-19 tijden. Zo moesten de wijnbouwers in Engeland passen. Ook de regenbommen in Duitsland, waar vooral de Pfalz getroffen werd, speelden mee in de keuze van auteur en fotograaf..

Jan Crab Gido Van Imschoot boek wijngaarden vlakbij

Vlaanderen, Wallonië, Champagne, Duitsland, Luxemburg maar ook Nederland en Parijs komen aan bod zodat je meer dan keuze zat hebt voor een weekendje weg.

“Geniet op het terras van de Apostelhoeve, waar je een heerlijk uitzicht hebt op de stad Maastricht of wandel met Nicolas door zijn golvende wijngaarden rond Domaine des Hêtres in de regio Luik. Ruik en proef de zilte Zeeuwse lucht waar Johan met passie zijn heerlijke wijnen maakt of laat je verrassen door de ‘Urban Winery’ op honderd meter van de Onze-Lieve-Vrouwetoren in Antwerpen…”

wijngaard vlakbij weekendjes weg

Gido is niet allen Master Sommelier, culinair journalist, Belgisch wijnambassadeur en erevoorzitter van de Verenging van Vlaamse Sommeliers maar ook Haikuschrijver.

terrasbouw wijngaard dichtbij vakanties en weekendjes weg

Tussen de ranken

Zwoegt het paard zich naar boven,

In zijn kielzog, een meeuw

wijnkelder dichtbij vakanties en weekendjes weg

Parijs is zijn favoriete bestemming waar nog 5 kleine wijngaarden te genieten zijn in verschillende parken; De meest bekende is wellicht 'Le Clos Montmartre'. Ze is eigendom van de stad Parijs en alle opbrengsten gaan richting sociale werken. Bezoek is op afspraak vlakbij de Sacré Coeur.

Enkele domeinen ken ik en ben er ook al langs geweest. Binnenkort gaan we richting Zierikzee waar we zeker ook een bezoek brengen aan Wijndomein De Kleine Schorre in Dreischor (schiereiland Duivenland) waar Paula en Johan in 2001 hun wijngaard aanlegden op de zilte grond aan de Oosterschelde. Aardappelen en spruiten maakten plaats voor pinot blanc, pinot gris, rivaner en auxerrois. Dreischor werd 20 jaar geleden verkozen tot ‘groenste dorp van Europa’. Heel benieuwd naar hun wijnen en de regio errond.

wijngaard herfst dichtbij vakanties en weekendjes weg

Het boek telt 288 bladzijden. In ons land werden 8 domeinen bezocht van Domein Ravenstein in de Westhoek tot Domaine XXV – Vins de Cinq langs de Maas of het verhaal van 4 broers en hun zus.

Ik kan niet wachten om te vertrekken, nodigt de auteur lezers uit. 

Gegevens: ISBN: 9789056158798 – Auteur Gido van Imschoot – Illustrator Jan Crab – 288 blz. – prijs 29.95 – Sterck & De Vreese, Uitgeverijen.

Muisstil hangt hij

Te bidden boven de wijngaard,

Speuren naar zijn prooi

(Haiku Gido Van Imschoot)

plukrijp dichtbij vakanties en weekendjes weg

Scroll naar boven