Willen is Kunnen 200 jaar jong

Met een nieuw logo, een boek, een tentoonstelling in het gemeentehuis en bier ‘Lowik’ werd 200 jaar Koninklijke Harmonie ingezet.

Voorzitter Johny De Waele is sinds 2 jaar voorzitter van de Koninklijke Harmonie. Zelf is hij geen muzikant maar als dirigent van de feestelijke ontvangst op het gemeentehuis zette hij Willen is Kunnen alvast mooi op de kaart.

Johny De Waele voorzitter harmonie Willen is Kunnen

Johny De Waele

“ Het was in 1819 dat de kiem werd gelegd voor wat vandaag een succesvolle harmonie mag geheten worden met meer dan 50 muzikanten. Muzikanten, die stuk voor stuk gedreven zijn door hun passie voor de muziek en zich constant perfectioneren onder de deskundige leiding van hun dirigent Tony Van de Voorde.

harmonie willen is kunnen Lochristi

Deze harmonie kent ook een Youth Band onder de leiding van Aaron Van de Winckel. Op die manier leren de jongsten spelen in een jeugdharmonie en wordt een latere instap in de grote harmonie vergemakkelijkt. Hierdoor investeren wij ook in de instroom van jonge muzikanten.

Op onze verjaardag 1 september 2019 besluiten wij met een groots slotevenement samen met het Musikverein Frohsinn uit Mimbach in Duitland waarmee onze harmonie al sinds 1984 verbroederd is.”

bier lowik willen is kunnen

Het feestjaar werd zo ingezet en de ontvangst op het gemeentehuis werd afgesloten met een verzorgde receptie. Het bier ‘Lowik’ (Lochristi Willen is Kunnen) is een hoog gistingsbier van 6.5% alcohol dat verkocht wordt tijdens evenementen en concert van dit muziekkorps.

Scroll naar boven