Windowshopping op het autosalon

Hoe meer kunststof er in het dashboard en wielkasten van het geëxposeerde wagenpark zit, hoe ronder de borsten van de hostessen. Beiden hebben iets gemeen: ze zetten aan tot dromen.

‘Een Salon voor iedereen!’, uiteraard mits het betalen van een toegangsticket. 15 euro en dan hebben we het nog niet over een B-dagtrip-ticket. En dat laatste is – o ironie – misschien wel het meest aangewezen gezien het salon op de Heizel nog amper te bereiken is met wagen! 100.000 m² stilstaande wagens telt deze 95e editie van de grote European Motor Show. De grootste merken staan er als kemphanen tegenover elkaar en bedelen schaamteloos naar de gunst van de gaaplustige slenteraar. Dilemma’s worden voorgelegd aan gladde en speciaal voor deze gelegenheid getrainde verkopers in maatpak. Cabrio, stadswagen, break, hybride, elektrisch of SUV… en dan hebben we het nog niet over het breed gamma aan accessoires die ervoor zorgen dat je begrote budget overschreden wordt.

Peugeot

Anderzijds kan je dit salon ook bezoeken om schoonheid, stroomlijnen, innovaties of avant-premières te ontdekken zonder hiervoor door een altijd kille Lippenslaan in Knokke te hoeven slenteren. De grens tussen wat we kunst noemen en het ontwerp van een bolide is soms vaag. Een wagen is nog steeds synoniem voor vrijheid.

Dromen die zich laten aaien wanneer je de handgreep van zo’n prestigieus merk even mag vasthouden of een neus halen aan de lederen bekleding. Het gevoel de James Dean van je straat te zijn, de jaloerse blikken van de collega’s in je rug te voelen wanneer je nonchalant naar de bedrijfsparking stapt. Ach, laat ik eerlijk zijn, ook ik heb dat gevoel al ervaren en het stond me niet slecht!

Het autosalon loopt van zaterdag 14 tot zondag 22 januari 2017 op de site van Brussels Expo – www.autosalon.be

Alfa Romeo

 

Scroll naar boven