Winkelnieuws met Ambiance

Winkels komen en gaan, vernieuwen, verbouwen, breiden uit, nemen nieuwe initiatieven en worden ook bekroond.

Mis en Bouteille, de wijnhandel in de Dorpsstraat 42 verhuist naar Zulte en Gent. Het pand stond een tijd te koop maar is nu effectief verkocht. De nieuwe eigenaars starten er normaliter eind april met een grote groentezaak. Voordien hadden ze er al een in het Dorp maar stopten er enige tijd geleden mee. Ze beginnen dus binnenkort opnieuw.

Culinaire Ambiance brengt elk jaar een gids uit met de lekkerste winkels in Vlaanderen.

We vonden er drie uit Lochristi.

Onder de rubriek ‘Kaaswinkels’ vind je Andy en Mia Baert van ‘Restaurant bij u Thuis’. De zaak is gevestigd op de hoek van de N70 met de Braamstraat. Koken bij u thuis, afhaalmogelijkheid en zo veel. Meer informatie: www.restaurantbijuthuis.be.

Wat verder op in het Dorp (Dorp West) vinden we Slagerij De Groote. Filip startte in 1995 met de zaak en renoveerde ondertussen al eens grondig. Binnenkort start hij recht tegenover de huidige winkel met een traiteurzaak en breidt zo verder uit. Meer informatie: www.slagerijdegroote.be

Je vindt er natuurlijk ook ‘Traiteur Mangetout’ waar broers Tom en Michiel al 5 jaar het mooie culinaire weer maken met kant-en-klaar, het verzorgen van events en recepties.

Mooie en hoogwaardige kwaliteiten staan ook hier centaal en ze worden dan ook al verschillende jaren na elkaar bekroond door Ambiance. Meer informatie: www.traiteur-mangetout.be

Geen gebrek dus hier aan culinaire toppers en alvast geen gat in de markt meer nu er al drie zijn.

Of toch?

Scroll naar boven