Winnaars ecotuinwedstrijd 2022

Deze wedstrijd werd voor de 6de maal georganiseerd door de milieuadviesraad in samenwerking met de gemeente. Dit jaar waren er 47 deelnemers.

Gert Du Cheyne van Natuurpunt gaf uitleg over de ‘vogelvriendelijke tuin’ en hoe je die kunt inrichten om zo veel mogelijk fauna te verwelkomen maar ook compost, borders, gras en een waterpartij kwamen aan bod. Zie https://www.natuurpunt.be/tuingids-voor-blije-vogels en zo kun je zelf ook thuis starten.

De tuinen scoorden goed en 29 haalden meer dan 80% terwijl er 8 zelfs meer dan 90% behaalden. Voor wie een troostprijs mocht afhalen (plaats 47 tot 20), werd het een koffiemok en vogelvoer. Vanaf plaats 20 werden waardebonnen verdeeld door de winnaar zelf te kiezen. Het startte bij 15 euro en de nummer 1 ging met 110 euro naar huis.

Franky Nimmegeers werd gelauwerd en dat was niet de eerste keer. De tuin van Hilde en Franky in de Oude Veldstraat is dan ook een ecoplek, zoals er weinig zijn. Mia De Vuyst strandde zoals één van de vorige jaren op plaats 2 en Donald Hoste vervolledigde het podium. Zo was het Zaffelare boven in deze wedstrijd. In de top 5 nog Philippe Vandewalle en Filip Naudts.

Scroll naar boven