SK Lochristi en SV Zaffelare winnen, Dynamo verliest opnieuw

Vorige week viel de beslissing voor de ploegen uit Lochristi, zodat er geen belangrijke wedstrijden op het programma stonden. SV Zaffelare en SK Lochristi wonnen hun partij, Dynamo Beervelde kreeg nog maar eens een zware nederlaag te slikken.

KVV Laarne Kalken – Dynamo Beervelde: 8 – 1

Dynamo Beervelde kreeg een zware verplaatsing naar Laarne-Kalken voor de boeg en dat hebben ze geweten. In de eerste helft kon doelman Louis Vercammen zijn netten lang schoon houden, ondanks de permanente druk van de thuisploeg. Een foutje in de defensie zorgde ervoor dat Laarne-Kalken net voor de rust op voorsprong kwam via Josse Vekeman. De tweede helft had veel weg van een kat en muisspelletje. Josse Vekeman en Glen Van Rysselberghe (3x) zorgden al snel voor een forfaitscore. Het was nog niet afgelopen en Beervelde moest de kelk tot de bodem ledigen. Marcos Pazos had een knappe lobbal in huis en ook Josse Vekeman mocht al te makkelijk een hattrick scoren. Bun Dumba tekende op strafschop voor de eerredder, maar opnieuw Josse Vekeman velde een zwaar 8-1 verdict.

FC Assenede – SV Zaffelare: 0 – 2

SV Zaffelare lijkt op het einde van het seizoen de smaak van de overwinning opnieuw te pakken te hebben. Op het terrein van Assenede zagen de supporters een typische eindeseizoenswedstrijd tussen twee ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben. De wedstrijd viel een definitieve plooi rond het half uur. Hannes Verbrugge opende de score in de 29’ en Robbe De Ridder tekende 120 seconden later al voor de 0-2. Assenede probeerde na de rust nog de bakens te verzetten, maar de bezoekende zege kwam nooit in gevaar. Met deze zege kroonde SV Zaffelare tot de ‘ploeg van ’t stad’ in tweede provinciale A.

VSV Gent – SK Lochristi: 2 – 3

SK Lochristi verzekerde zich vorige week van een verlengd verblijf in tweede provinciale en keek met VSV Gent een degradatiekandidaat in de ogen. Lochristi was in de eerste 20’ nergens en VSV, dat de punten nog goed kon gebruiken, stond halfweg de eerste helft met 2-0 door doelpunten van Timothy Allemeersch en Simon Berghmans. De thuisploeg miste nog de kans op de 3-0 en pas dan kwamen de bezoekers op dreef. Een knappe aanval werd door Arnor Lagast afgewerkt en nog voor de rust was alles te herdoen. Halewijn Schoonjans werd foutief gehinderd door de thuisdoelman in de zestien en Stefan Moens mocht vanaf 11 meter voor de 2-2 zorgen. De tweede helft begon slecht voor Lochristi. Camilo Gonzalez kreeg al snel rood onder de neus nadat hij zich revancheerde toen een fout op hem werd gemaakt. VSV probeerde en kreeg enkele mogelijkheden op stilstaande fases, maar scoren lukte niet. Toen Maxime Doubels in de 90’ op een tweede gele kaart werd getrakteerd door een zwakke ref moest SK met 9 man verder. Toen iedereen zich kon verzoenen met een puntendeling viel er dan toch nog een treffer. Sander Kalenga speelde de bal onoordeelkundig achteruit en Niels Vandedrinck was er als de kippen bij om Lochristi een gevleide zege te bezorgen.