Wintervonken schenkt 1.500 euro aan Voedselbank

Zaterdag overhandigde vzw Reinaert een cheque van 1.500 euro, de opbrengst van Wintervonken ’23-’24, aan Voedselbank Lochristi. Dat geld is meer dan welkom!

Ook de voorbije winter wisten de “De Reinaert Boys” opnieuw te verrassen. De 5de editie van hun “Wintervonken” leverde niet alleen 4 uiteenlopende, steengoede, concerten op. Vzw Reinaert pakte deze keer ook uit met een heuse theatermonoloog. Rein Decoodt kreeg op 8 december met “Terug!” zaal Sfeervelde helemaal stil.

Steevast gaat de opbrengst van Wintervonken ook naar een goed doel. Eerder ontvingen MOK uit Beervelde, Luein uit Lochristi, Voedselbank Lochristi en vzw Koester een cheque. Dit jaar koos VZW SC Reinaert opnieuw voor Welzijnsschakels- Voedselbank.

Cheque van 1.500 euro

Erwin Van Damme, Peter Vervaet en Dirk Verschueren kwamen zaterdag naar de kerk van Lochristi – sinds september 2023 de thuisbasis van de Voedselbank – om een cheque van 1.500 Euro te overhandigen.
En dat geld is zeer welkom” aldus mede-voorzitster Muriel Haverbeke in haar bedankingswoordje.

Met de Voedselbank Lochristi steunen we op dit moment zo’n 68 gezinnen en alleenstaanden, samen zo’n 180 personen. Het aantal hulpbehoevenden neemt steeds toe maar sinds de coronacrisis merken we dat bedrijven aanzienlijk minder overschotten hebben. Om evenwichtige en kwaliteitsvolle pakketten te kunnen aanbieden moeten we nog groenten en fruit kopen. Dat is een maandelijkse kost van zo’n 150 à 160 euro.”
Behalve voedsel is er ook nood aan heel wat andere (basis-)zaken zoals waspoeder, luiers, Bh’s, …

Steun in moeilijke tijden

Naast de materiële steun biedt Voedselbank Lochristi ook hulp. “Als we de Voedselbank openen, doen we de panelen even weg en wordt het middengedeelte een koffieruimte. Er is dan tijd voor een praatje en dan komen de problemen naar boven. Recent hebben we nog iemand geholpen om zijn rijbewijs te behalen en hielpen bij een verhuis. Veel mensen hebben tijdelijke problemen en vinden hier de nodige steun. Als de moeilijk periode dan voorbij is en ze ‘weer op eigen pootjes kunnen staan’ is de dankbaarheid enorm!”
Na de rondleiding was het tijd voor een hapje een drankje. Voedselbanken Lochristi telt op dit moment 16 vrijwillige medewerkers.

Scroll naar boven