Woensdag 17 april is het terug buitenspeeldag!

Woensdag is er de 17de buitenspeeldag in Lochristi. Kinderen, maar ook ouders en grootouders zijn van 13 tot 17 uur welkom op het terrein van Orphanimo.

De eerste woensdag na de paasvakantie is er traditioneel in heel Vlaanderen de buitenspeeldag. Geen smartphones, computers of televisies die namiddag – jeugdzenders zenden van 13 tot 17 uur zelfs niet uit – want het is de bedoeling dat kinderen maximaal buiten spelen.
Vorig jaar vonden maar liefst 2.018 bezoekers de weg naar Orphanimo: kinderen die kwamen spelen en ouders en grootouders die kwamen genieten van een drankje en het mooie lenteweer

17de editie boordevol actie
Woensdag 17 april is er voor de 17de keer een buitenspeeldag in Lochristi. Die is volledig gratis, en gaat terug door op de terreinen van Orphanimo. Vooraf aanmelden of inschrijven is niet nodig. De buitenspeeldag, dat is een hele middag ravotten op allerlei (opblaasbare) hindernissenbanen en andere springkastelen, deelnemen aan dans-, judo- en muziekworkshops of eens proeven van allerlei sporttakken zoals boogschieten en voetbaldarts. Tijd voor actie is er met de lasertag of met de tuimelwagen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde waarmee je over de kop gaat.

Ook dit jaar is er een special guest en dat is deze keer niemand minder actrice en zangeres Lotte De Clerck die u misschien beter kent als Emma Wolfs in de muzikale Ketnet-reeks #LikeMe. Daar horen uiteraard heel wat selfies bij en een interview bij radio Orphanimo en evenementenradio VROB. Want zij zenden die namiddag live uit vanop de parking aan de Bib.

Voor de kleinere kinderen is er het kleuterdorp met o.m. een draaimolen, een speelkooi en allerlei speel- en bouwhoekjes. En voor de allerkleinsten tot 3 jaar is er de babysnoezelhoek. Terwijl de kinderen zich uitleven kunnen ouders en grootouders op het terras even ontspannen en bijpraten met een natje en een droogje.

Praktisch
De Buitenspeeldag op 17 april begint om 13 uur.  De ingang is via de Koning-Boudewijnlaan, vanop de parking tegenover het postkantoor. Daar zal ook een grote fietsenstalling zijn. Met de auto komen is ├ęcht geen goed idee en bovendien worden alle fietsers beloond met een verrassing! Om 17 uur is het dan tijd om terug huiswaarts te gaan.

Scroll naar boven