Wordt 2021 het jaar van…Chris Corn?

2020 beloofde een mooi jaar te worden voor Chris Corn. Zijn agenda stond (bijna) vol met optredens, solo en met zijn nieuwe band Walis. En toen strooide corona roet in het eten. Wordt 2021 het jaar van Chris Corn?  Zou wel eens kunnen, want hij neemt ook deel aan “The Voice”!

Corona had het voorbije jaar een enorme impact op de samenleving. Heel wat artiesten, sportmensen, organisatoren, ondernemers en zoveel anderen zagen hun plannen gedwarsboomd. Hoe beleefden zij het voorbije jaar en kunnen ze hun dromen misschien toch waarmaken? Lochristinaar.com nam contact op met 5 bekende inwoners van onze gemeente. Vandaag onze laatste bijdrage in deze reeks met singer-songwriter Chris Corn.

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

Het bewogen jaar 2020

2020 was een bewogen jaar voor Chris Corn, het alter ego van Christophe Versaevel. Alle optredens die gepland waren, o.m. als soloartiest en ook met zijn nieuwe band WALIS op de Gentse Feesten, zag hij door corona geannuleerd. Er volgden wel een aantal (kleinschalige) alternatieven met o.m. de “online Gentse Feesten” en “De Gentsche Gruute Bubbel Fieste”. Maar dit kon een zomer vol optredens niet vervangen.
Tijdens de eerste lockdown besloot Christophe dan om te spelen aan de woonzorgcentra en zo de bewoners en het personeel een hart onder de riem te steken. Hij trad een 35-tal keren op, eerst alleen, daarna samen met zijn “maatje” Bart Mareen.   

Vanaf oktober wou Christophe dan – samen met Bart en Tom Mestach – een aantal concerten organiseren in feestzaal De Breughel. Optredens voor een beperkt publiek, intimistisch en veelal akoestisch. De contracten voor de “Esther sessies” waren getekend en o.m. Stan Van Samang, Willem Vermandere, Jasper Steverlinck en Christoff hadden toegezegd. Maar een tweede lockdown gooide roet in het eten waardoor het project “on hold” moest gezet worden.
2020 was ook het jaar dat Christophe afscheid moest nemen van zijn zus Nancy. Zij verloor, na 36 jaar dapper vechten, op 22 juli 2020 de ongelijke strijd tegen kanker. Christophe schreef, als ode aan zijn zus, het nummer “Zon in het donker”.

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

2021: 5 projecten, een volle agenda en “The Voice”

Door de coronapandemie moest Christophe noodgedwongen de focus verleggen naar 2021. Hij maakte van een “rustig” 2020 gebruik om een aantal nieuwe ideeën en projecten uit te werken. Maar we laten het hem zelf vertellen.

“Als de nodige versoepelingen er komen, belooft 2021 een heel druk jaar te worden. Corona zorgde voor “herbronnen” en heel veel plannen. Naast mijn solo-optredens als Chris Corn staan er 4 nieuwe projecten op stapel” aldus Christophe.  En dan is er ook zijn deelname aan “The Voice van Vlaanderen”.

2021 het jaar van Chris Corn  © Luc De Clercq

Keirels

“Eerst en vooral is er “Keirels”. Samen met Bart Mareen – die je kent als bassist van Biezebaaze en Partie Party – stak ik een minishow in mekaar. Met “Als Liefde Zoveel Jaar Kan Duren” treden we terug op in woonzorg- en revalidatiecentra om de bewoners daar wat verstrooiing te bieden. We gaven de kick-off eind 2020 aan Zorgverblijf “Ter Lokeren”, toen nog buiten onder een tentje. Maar het is de bedoeling om Covidproof op te treden in de recreatieruimte van tal van centra. In het totaal voorzien we – tot eind mei – een 30-tal optredens. En in Gent zullen  we bovendien op een 10-tal plaatsen nog een aantal balkonconcerten geven met de toepasselijke naam “Romeo, oh Romeo”. Dat zal vermoedelijk eind maart doorgaan. 

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

WALIS

Daarnaast is er mijn nieuwe band WALIS, waar ik samen met Bart Mareen, Peter De Bosschere (speelde met An Pierlé, Derek and The Dirt, Mydonna en De Faute Bendt) en Pierre Lemmens (van o.m. Nie Neute, Chez Kid en The Michael Jackson Tribute band) speel. Het was onze bedoeling om met onze groep in maart ’20 naar buiten te komen. Tijdens de zomervakantie waren er een 7-tal optredens voorzien.  

Dat kon allemaal niet doorgaan t.g.v. de eerste lockdown. Gedurende een aantal maanden was zelfs samen repeteren onmogelijk. Maar nadien namen we de draad terug op en werkten aan de uitbreiding van ons repertoire. Met “Where Elephants meet Poppies” zullen we op 4 maart om 20.30 uur een eerste keer optreden in de MINARD-schouwburg in Gent. Hopelijk mag het dan al met een beetje publiek. Het concert zal in elk geval ook via livestreaming te volgen zijn. Op donderdag 18 maart volgt er een tweede concert in cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo. En op 24 april spelen we dan een thuismatch in de serres van mijn schoonouders in Destelbergen. Niet te missen.”

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

A Tribute to Crowded House

“Dat ik een grote fan ben van Crowded House is al langer geweten. En het idee om daar iets rond te doen, speelde al langer in mijn hoofd. Uiteindelijk wordt het “A Tribute to Crowded House”. De voorbije jaren ontmoette ik geregeld collega’s die ook wel geïnspireerd werden door, of fan zijn van de muziek van Australische band. Door corona hebben we mekaar nu gevonden en dat levert een nieuw vijftal op. In deze tributeband speel ik samen met – uiteraard – Bart Mareen (bas), Mathieu Verfaillie (drums), Wim Verbeke (toetsen) en Thomas De Schepper (gitaar). 4 topmuzikanten en dat is nodig want de muziek van Crowded House is allesbehalve evident om na te spelen. Op 15 mei treden we een eerste keer op in Muziekcentrum Goedleven in Sint-Amandsberg, op vrijdag 21 mei geven we er een lap op in de serres van mijn schoonouders in Destelbergen en op 27 mei in Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo. We zullen telkens een 20-tal songs spelen.”

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

De Barden van Ardoean”

“Bij het vierde project smijt ik me op het Nederlandstalig repertoire. Samen met Bart Mareen, Gert Nevejans (drums & gitaar) en Geert Waelput (toetsen) speel ik op 27 maart een eenmalig concert in de Dierickx Hoeve in Mendonk als “De Barden van Ardoean”. Daar zullen we – onder de titel “Kelderrestjes” – met ons vieren kleinkunstnummers brengen op eigen wijze.”

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

Chris Corn

“En dan treed ik dus uiteraard ook nog solo op als Chris Corn. Heel wat van de optredens van 2020 die uitgesteld werden (o.m. privé en bedrijfsfeestjes) staan in 2021 terug op de agenda, samen met wat nieuwe afspraken. Het wordt dus -als corona het zal toelaten – een heel druk voorjaar.  
Tot eind mei ben ik eigenlijk volgeboekt en we hopen dat we positief nieuws kunnen krijgen van de Gentse feesten. Daar zullen we dan normaal gezien ook te zien zijn met een aantal van deze projecten
.”

2021 het jaar van Chris Corn  © Bennie Vanderpiete

The Voice

Op 5 februari ging het nieuwe seizoen van The Voice  van start. En dit jaar is Christophe één van de deelnemers. De eerste opnames van deze talentenjacht dateren wel al van januari 2020, net voor het begin van de coronacrisis dus. Wie wil weten of Niels Destadsbader, Natalia, Tourist LeMC of Koen Wauters hun stoel omdraaien voor Christophe, stipt nu best al vrijdag 5 maart aan in zijn agenda. Dan zendt VTM om 20.40 uur de blind audition van onze Lootse singer-songwriter uit. Benieuwd hoe Christophe het er vanaf brengt tussen al dat jong geweld.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Chris Corn, Luc De Clercq, Wikipedia)

 

Scroll naar boven