“WUNDERBAR” – al eens oefenen voor Picasso Village?

Vrijdag start het EK voetbal. Het officiële Rode Duivels EK2024 anthem “WUNDERBAR”  werd gespeeld en ingezongen door supporters.

We staan voor een uitzonderlijke sportzomer, al is die eigenlijk al begonnen. Momenteel is er het EK atletiek. Eind deze maand start dan de Ronde van Frankrijk (29 juni-21 juli) en kort nadien zijn er de Olympische Spelen in Parijs (26 juli – 11 augustus). Van 12 tot 18 augustus rijden de vrouwen de Tour de France Femmes en in september volgen dan de Paralymische spelen.

Maar vanaf vrijdag supporteren we massaal voor onze Rode Duivels! En bij zo een groot voetbalfeest hoort natuurlijk terug een supporterslied. En dat mag je deze keer letterlijk nemen want het Belgisch EK-lied is deze keer gemaakt voor en door de fans.

De Belgische voetbalbond – met Jan Vertonghen voorop – ging in februari via een oproep op zoek naar 1.500 muzikale supporters. Men selecteerde niet alleen zo’n 150 zangers  en 1.000 fans (voor het refrein en de backing vocals) maar ook nog eens 200 gitaristen en bassisten en 100 drummers. Zij verzamelden in de ING-arena (Paleis 12 van de Heizel) en namen met Marcel Van Thilt als leadzanger “Wunderbar” op. “Wunderbar” is een cover van de gelijknamige hit “Wünderbar” (met het umlaut dat destijds foutief gebruikt werd) van de Britse Punkband Tenpole Tudo. Die bracht het nummer in 1981 uit en het werd een hit op de Britse Eilanden, Ierland en in het Nederlandse taalgebied.
Het refrein wordt nu gebruikt voor het Belgisch supporterslied.

Hopelijk bezorgen onze Rode Duivels ons een “Wunderbar” EK al behoren ze niet (meer) tot de topfavorieten. Op 17 juni spelen ze in Frankfurt hun eerste poulewedstrijd tegen Slovakije. Roemenië is op 22 juni de tegenstander in Keulen en 4 dagen later volgt de confrontatie met Oekraïne.

Alvast even oefenen voor u naar Picasso Village trekt?
(Picasso Village in Dorp Oost 133. Tickets kopen? Hier klikken )

Scroll naar boven