Zaffelaarse Belevenissen 2018 muzikaal erg hoogstaand – Deel 1

De Zaffelaarse Gebeurtenissen 2018 behoren tot de geschiedenis. Na de Comedy Night op vrijdag en het mosselsouper op zaterdag, volgden twee dagen met optredens. Een erg mooie opkomst voor Ghost Rockers en Coco Jr. XL op zaterdag. Frimout verdiende (veel) meer publiek en Sven Ornelis was een mooie afsluiter. Lees hier het relaas van de eerste drie dagen van de Zaffelaarse Belevenissen.

Vrijdag Comedy Night

De Zaffelaarse Belevenissen openden vrijdag met de traditionele Comedy Night. Steven Goegebuur op de affiche bleek een voltreffer, want het bordje “uitverkocht” mocht aan de ingang hangen.

“Steven was ongetwijfeld een van de beste stand up comedians die we hier al mochten verwelkomen” aldus Thierry Van Hecke. “Hij zou normaal 2 maal 45 minuten zou optreden. Maar de sfeer zat er goed in en het tweede deel duurde zelfs een uur en een kwartier.”

Zaterdag Mosselsouper met Chris Corn

Zo’n 380 eters op zaterdag voor het traditionele mosselsouper. Om 19 uur mochten de eersten aan tafel, 2 uren later had iedereen gegeten. Chris Corn zorgde voor de muzikale omkadering en “fungeerde” als live-jukebox bij wie men liedjes kon aanvragen. Het was het zevende optreden van Christophe, maar het ontbrak hem niet aan enthousiasme en overgave.

Aperitiefconcert Xeado Live Band

Zondagvoormiddag verzamelden zo’n 200 enthousiastelingen in de tuin van “De Keyser & de Kok” voor het aperitiefconcert van de Xeado Live Band.
Op het programma deze keer enkel Franse chansons of liedjes die een band hebben met “La douce France”.

Op 27 oktober speelt de Xeado Live band “Ceci n’est pas Si Do” in de kerk van Hyfte, met als gasten Karin Tanghe en Ann Lemaitre. Een optreden waarin het Franse lied centraal staat. 
Het aperitiefconcert was een ideale gelegenheid om al een aantal nummers uit te proberen. Een erg aangenaam optreden waarbij het mogelijk was om ondertussen eens bij te praten.

Ghost Rockers

Het was drummen aan het podium toen Ghost Rockers optraden. Een 300-tal kinderen, jongeren en ouders daagden op voor de band die, uitgerekend vorige week, zijn afscheid aankondigde.
Ghost Rockers startte als een jeugdserie op tv, geproduced door Studio 100 en handelt over een groepje getalenteerde leerlingen die les volgen aan de DAM Academie. Een prettig gestoorde artiestenschool voor dans, acteren en muziek.

Sinds de start van Ghost Rockers in 2014 ging het hard: in een mum van tijd werd deze groep de lieveling van het jonge publiek: tal van gouden platen, vele awards, een film en ontelbare optredens.

Ghost Rockers bleek in Zaffelare een perfect geoliede en geregisseerde machine, maar de jongeren konden het smaken en gingen uit de bol. Jammer dat er nadien geen tijd meer was om de jonge fans te verblijden met een foto of een handtekening.

Frimout

Heel wat gezinnen die na het optreden van Ghost Rockers nog even de kermis bezochten of huiswaarts trokken. En zo moest Frimout, een zeskoppige band uit Leuvense, het met heel wat minder publiek stellen. Volkomen onterecht want deze groep – in 2012 opgericht – ontpopte zich tot een sterke live-band. Tijdens hun optreden dat meer dan een uur duurde, brachten ze zowel eigen werk als erg goede covers van Nederlandstalige hits. Van “Zoutelande” over enkele nummers van Clouseau tot een Vlaamse versie van “The Way to your Heart”.

Het was voor Frimout het laatste optreden van deze zomer en voor het eerst was de familie van frontman Stef Willems aanwezig. Hij haalde zijn dochtertje uit het publiek en bracht een liedje dat hij – speciaal voor haar – 2,5 jaar geleden schreef. Verder onthouden we ook nog een erg sterke zangeres Elien.

Coco Jr. XL

Heel wat meer belangstelling dan weer voor Coco Jr. Hij opende met “Declaration of Love”, de Engelstalige versie van de hit van The Dinky Toys “Declaración de amor”.
 

Toen hij iets later “Don’t You” van de Simple Minds inzette, gevolgd door een nummer van U2, werd er voor het eerst gedanst. De ene hit volgde na de andere, met heel wat dansbare muziek uit de jaren ’80 en ’90. Veelal medleys, maar “Kid Coco” smeet er – als Gentenaar – ook al eens “ ’t Vliegerken” tussen. Coco Jr. kwam, zag en overwon.

Sven Ornelis

En dat Sven Ornelis het publiek aan het dansen kreeg, is geen verrassing. Hij draaide een uur lang, niet enkel “foute muziek” maar ook maar ook moderne meezingers. “Seven Nations Army” of de “Kabouterdans”, iedereen ging uit de bol! 
Het was een mooie afsluiter van een eerste topdag.

Onderstaande fotoreeks herneemt alle optredens van zaterdag. Binnen enkele uren mag u het relaas van de optredens op zondag verwachten, met ook een hele serie mooie foto’s.

Scroll naar boven