Zee en strand Oostduinkerke

Net als vorig jaar trokken we een midweek naar Oostduinkerke tussen Groenendijk en sportcentrum Sycod. Rustig plekje tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke Bad waar ook honden en paarden welkom zijn.

Het weer was best goed aan zee en een dagje strand was perfect mogelijk met veel zon, een briesje en zo’n 20°C. Op andere momenten voelde je de kwakkelende zomer met veel wind en een buitje. Groot verschil met vorig jaar, toen het snikheet was.

surfclub Groenendijk Oostduinkerke

Gastvrij Boutique Hotel ‘Hof Ter Duinen’ – www.hofterduinen.be – was onze uitvalsbasis voor wandelen, fietsen en gastronomie. Bistronomie Eglantier is dan weer het restaurant en wie de kelder induikt, kan genieten van sauna Aquarelle.

sycod oostduinkerke

Plopsaland is vlakbij net als het topisch zwembad Aquafun. Navigo, het vroegere visserijmuseum wordt verbouwd. Er komt een potvis wonen. Pas in 2024 gaat het terug open na zeer grondige restauratie en vernieuwingswerken. De garnaalvissers blijven wel actief en zorgen voor demo’s op vaste tijdstippen.

Nog tot 10 september kun je het zandsculpturenfestival – https://zandsculpturenfestival.com/nl in Middelkerke bezoeken. Meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen uit het zand met de gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer. Het wordt een prachtige sprookjeswereld waar ook echte tovenaars, prinsen en prinsessen wonen.

Nog meer te doen en te zien in Oostduinkerke? Zie https://oostduinkerke.com/nl/ of in Nieuwpoort? Zie https://www.visit-nieuwpoort.be/. Radio Nostalgie https://nl.nostalgie.be/ vind je op de zeedijk. De werken gaan er nog steeds door en het wandelpad tussen Bad en Stad is beschadigd en deels afgesloten. Even uitwijken richting fietspad is dan de boodschap.

Bezoek, een gastronomisch restaurant en een elektrische fiets maakten het vakantie plaatje compleet.

Oostduinkerke duinen

 

Scroll naar boven