Zeven dagen en nog iets meer

Op de 11 juliviering weerklonk uit de mond en de snaren van Chris Corn ‘Zeven dagen lang’ en het was meteen een uitnodiging voor de Gentse Feesten, die vrijdag startten. We kennen BOTS al even. Het begon in de jaren ’70 toen ik op een LP in de kast van mijn jeugdliefde botste.

Bots werd opgericht in 1974 met Hans Sanders maar ook met Bonkie, Sjors, Peter en Floris. De eerste albums werden geproduceerd door Peter Koelewijn. De nummers van de band stonden steevast in het teken van (links) politiek activisme.

Zelf betitelden zij hun genre als "strijdcultuur". Ook in de DDR (voormalig Oost-Duitsland) verwierf de band populariteit, niet alleen met deze song maar vooral ook met ‘Das weiche Wasser’, een protestlied tegen de plaatsing van kruisraketten begin jaren tachtig.

In 2003 stonden ze weer op de planken maar in 2007 kwam er slecht nieuws. Hans Sanders was ongeneeslijk ziek en op 3 november overleed hij. 

Zeven dagen lang staat bij al wat ouderen in het geheugen gegrift maar we laten u ook genieten van ‘k Ben een man’. Dat mocht en kon toen nog, al is er wellicht nog te weinig veranderd?

 

 

Ik ben een man, ik ben een jager

Ik jaag alleen op vrouwelijk schoon

Ik jaag de zuster van mijn zwager

En ik doe dat met veel vertoon

Dus laat me nu maar jagen

Pas dan voel ik me man!

Ik ben een man, ik ben een vechter

Het vechten zit me in het bloed

Van vechten voel ik me niet slechter

Integendeel het doet me goed

Dus laat me nu maar vechten

Pas dan voel ik me man!

 

Ik ben een man, dat weet ik zeker

Ik ben een lafaard en een dief

Maar echte mannen weten beter

Als ik mezelf maar niet bedrieg!

Ik ben een man, dat weet ik zeker

Ik ben een lafaard en een dief

Maar echte mannen weten beter

Als ik mezelf maar niet bedrieg!

 

Ik ben een man ik ben een werker

Want arbeid adelt iedere man

Ik voel me pas een echte kerel

Als ik geregeld werken kan

Dus laat me nu maar werken

Pad dan voel ik me man!

Ik ben een man ik maak carrière

Zoals het nu gaat is te min

Op een gebied heb ik al status

Als leider van een groot gezin

Dus laat me nu maar jagen

Pas dan voel ik me man!

 

 

Scroll naar boven