Zeveneekse eiken in slechte conditie

De 7 Zeveneekse eiken lijken de warme zomer en het natte voorjaar niet goed verteerd te hebben. Slechts 1 eik zou zich in een min of meer goede conditie bevinden. Het gemeentebestuur heeft de belabberde toestand van de eiken ondertussen aangekaart bij de aannemer en het studiebureau en wacht nu op het resultaat van hun onderzoek.

Daniël De Knijf kaartte de slechte toestand van de 7 Zeveneekse eiken aan in het vragenuurtje voor de gemeenteraadsleden. “Vandaag staat er 1 van de 7 eiken in het groen, een tweede eik heeft enkele groene takken onderaan en op de 5 andere eiken groeit er niets”, zei het Vlaams Belang-raadslid in zijn gekende stijl. Hij vroeg zich dan ook af welke initiatieven het gemeentebestuur zal nemen.

Wij betreuren de toestand van de eiken”, reageerde schepen Frederic Droesbeke, die er meteen aan toevoegde dat de 7 eiken onder de verantwoordelijkheid van de aannemer vallen. “Enkele weken geleden is de groenambtenaar in Zeveneken langs geweest en hij stelde inderdaad vast dat slechts 1 eik levensvatbaar was. Eind april werden de aannemer en het studiebureau aangeschreven en deze beloofden meteen een controle van de situatie ter plaatse. Momenteel zijn wij nog in afwachting van het resultaat van het controle-onderzoek. Wij blijven dit op de voet volgen”, besloot Droesbeke.


 

Scroll naar boven