Zilver voor veldrijdster Alicia Franck op het BK Mountainbike

Vandaag werd in Houffalize gestreden om de Belgische titel in het Mountainbiken. Veldrijdster Alicia Franck behaalde er een zilveren medaille. 

Veldrijdster Alicia Franck  begon haar sportieve carrière in het mountainbiken maar stapte in 2016 over naar het veldrijden. Vandaag nam ze met succes deel aan het BK MTB bij de vrouwen elite Cross Country. Na een bronzen plak op het Belgisch Kampioenschap Veldrijden in Lokeren, behaalde de 28-jarige wielrenster vandaag zilver met haar tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap Mountainbike. Alicia is afkomstig uit Lochristi maar verhuisde deze zomer naar Essen.

“Het was een stevige wedstrijd, technisch uitdagend omdat Houffalize één van de pittigste mountainbike-parcoursen is. Vanaf de eerste minuut werd er serieus doorgereden. Binnen de wielersport sluit mountainbike nauw aan bij het veldrijden, maar technisch kan je het niet vergelijken. Wat ik verloor tijdens de afdeling kon ik bergop goedmaken. Ik ben uiteraard trots op mijn tweede plek op het BK Mountainbike, na winnares Emmeline Detilleux en voor Githa Michiels die derde werd. Dat ik tweede werd had ik vooraf niet verwacht, maar stiekem gehoopt” aldus Alicia die nog steeds uitkomt voor het De Ceuster-Bonache Cycling team.


 

Scroll naar boven