Zomersalon 2020: Buy local

Van 17 juli tot en met 30 augustus op zaterdagen en zondagen tussen 11 en 18 uur kan u, mits reservering, in Kunsthal Gent, Lange Steenstraat 14, een tentoonstelling zien en kunst kopen van onder andere Lootse kunstenaars: Zomersalon 2020 Buy Local.

De culturele sector en de kunstenaars hebben het hard te verduren in deze coronatijden. Ze derven inkomsten door uitstel en afstel van evenementen. Een grootse tentoonstelling in het Gentse vroegere Caermersklooster met verkoop van beeldende kunst probeert daar iets aan te doen.

Zomersalon 2020: Buy local is een initiatief van het Gents Kunstenoverleg, samen met honderden Gentse kunstenaars en partners. Croxhapox en meer dan 50 andere partners, galerijen en onafhankelijke kunstenaars, zetten hun schouders onder dit Zomersalon. Je kan er een verzameling werk ontdekken van beeldende kunstenaars uit de Gentse kunstscène en rechtstreeks werk kopen van de kunstenaars of van de galerijen die de kunstenaars vertegenwoordigen, zonder tussenkomst van Kunsthal Gent, dit met de bedoeling om zoveel mogelijk van de opbrengst aan de kunstenaars te laten. De kunstenaars kozen zelf recent werk uit hun oeuvre en bespraken de prijsopgave in samenwerking met Cultuurloket en NUCLEO. Kunstenaars die wonen of werken in Gent en met hun praktijk duidelijk verbonden zijn aan de stad konden inschrijven voor dit Zomersalon tot donderdag 25 juni en gebruik maken van een webinar over prijszetting om hen te helpen.

De kunstenaars met Lootse roots zijn Carmen De Vos (fotografie), Hanna Ravnsborg Hollevoet (tekenkunst) en Michiel De Cleene (fotografie).

Wie de opstelling bekijkt zal zich afvragen of deze de kunstwerken wel tot hun recht laat komen omdat de grote hoeveelheid werken onder, boven en dicht naast elkaar werden gehangen en opgesteld. De wereldberoemde Britse Royal Academy heeft, met uitzondering van dit jaar, een Summer Exhibition die op een gelijkaardige manier de werken toont omdat deze ook vooral als verkoopmogelijkheid wordt gezien voor zoveel mogelijk kwalitatief werk.

De werken van het salon werden opgenomen in een catalogus. Alle werken kunnen teruggevonden worden op het online platform www.gentsecultuurzomer.be .

Vanaf 17 juli konden de werken gekocht worden, meer dan 70 werken werden verkocht op het openingsweekend. Dit is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met werk van zowel bekende kunstenaars als van opkomende talenten. Van harte aanbevolen!

Scroll naar boven