Politiezone investeert flink

Het nieuwe gebouw komt er maar ook andere investeringen laten niet op zich wachten. Lochristi doet hierbij een surplusinspanning van 700.000 euro.

Nieuw gebouw

Vooraleer het er staat moet de werking elk uur van het jaar verzekerd blijven. Tijdens de bouw neemt de politie Dekenijstraat haar intrek in bureelcontainers en het leveren en installeren ervan kost 297.000 euro zonder btw. De realisatie van het nieuw kantoorcomplex werd gegund voor een bedrag van 4.590.626,79 euro BTW inbegrepen.

Eerder verschenen: www.lochristinaar.com/nieuws/nieuw-gebouw-politie-voorgesteld

Het politiekantoor komt deels op gronden van de politiezone, deels op gronden van de gemeente (oefenterrein rijexamen). De gemeente doet een surplusinspanning door de gronden van de politiezone over te kopen, om nadien een recht van erfpacht voor een periode van 30 jaar toe te staan aan de politiezone. De waarde voor de aankoop van het perceel van de politiezone wordt geschat op 700.000 euro. De waarde van de eigendom van de gemeente (auto-oefenterrein) wordt geschat op 253.000 euro. Er wordt een opstalrecht verleend en dat zal 4.795 euro kosten elk jaar.

Flitsapparatuur

Van analoog naar digitaal en deze investering wordt geraamd op 50.000 euro. Ook het voertuig voor deze flitsapparatuur wordt vernieuwd en dat wordt geschat op 22.000 euro. Er wordt nog een kleine bestelwagen aangekocht voor het team operationele ondersteuning en ook deze kost wordt geraamd op 22.000 euro.

ANPR camerabewaking

Deze camerabewaking komt er op de vier grote invalsassen van de politiezone en werd al goedgekeurd door de gemeenteraden van de 4 gemeenten PZ5416. Men tekent in op de raamovereenkomst van het Agentschap Wegen en Verkeer en de kost wordt begroot op 465.000 euro.

politiegebouw dekenijstraat oefenterrein rijexamen

Scroll naar boven