Adriaan De Wagtere presteert erg sterk op BK shorttrack

Dit weekend vond in Deurne het Belgisch kampioenschap shorttrack plaats. Het was uitkijken naar de prestaties van Adriaan De Wagtere, het snelschaatstalent uit Lochristi. En Adriaan keert huiswaarts met een gouden medaille over 500m en verder een zilveren en bronzen medaille en een overwinning in de team relay. Hij eindigde 2de overall in het BK. 

Dit weekend verzamelde de hele Belgische shortracktop in Deurne om er het Belgisch kampioenschap te schaatsen. Voor Hanne en Stijn Desmet, de boegbeelden van de Belgische shorttracksport, was het een weerzien met de plaats waar het allemaal begon. Ook “De zevende dag” besteedde eerder vandaag aandacht aan dit BK met een live interview met Hanne Desmet.

Gisteren schaatsten de jongeren hun finales en de senioren hun voorronden. Deze namiddag stonden de finales bij de senioren op het programma. Bij de heren waren dat de 5.000m relay, de 1.500m, 500m en 1.000m. Adriaan De Wagtere stootte in elk van die afstanden door tot in de finale.

Over 1.500m was Stijn Desmet ongenaakbaar en kon Adriaan beslag leggen op de 2de plaats.
Stijn Desmet was er in de finale van de 500m niet bij (hij schaatste wel de kwartfinale maar belandde in de halve finale in de kussens). Het werd een heel spannende race waarin Adriaan De Wagtere (43,067) net een tikkeltje sneller was dan Rino Vanhooren (43,090). Enzo Proost (43,778) vervolledigde het podium.
Een ook in de wedstrijd over 1.000m was Adriaan erg sterk en kwam als derde over de meet, na Stijn Desmet en Rino Vanhooren. Met het team Kristallijn Gent 1 won Adriaan dan ook de 5.000m relay.

Een gouden, een zilveren en bronzen plak en de overwinning in de team relay. Het leverde Adriaan op dit BK ook een tweede plaats overall op, na Stijn Desmet.

 

Meer over Adriaan in een eerdere bijdrage op Lochristinaar.com (hier klikken)

Scroll naar boven