Cultuurprijzen 2022 zijn uitgereikt

Gisterenavond viel in zaal Uyttenhove het doek voor de culturele families met de uitreiking van de publieks-, carrière- en juryprijs. Drie van de 11 genomineerden werden zo gelauwerd.

De avond werd gepresenteerd door Luc Segers, terwijl de streepjes muziek van Jarvin kwamen. Zij traden vandaag op met 2 muzikanten, Jasper Boeur en Wannees De Vogelaere.

De Awards zijn stukjes Zeveneekse eik van de hand van kunstenaar Robin Uzeel en beschilderd door Ruth Verhelst.

Juryprijs

Liefst bijna 1.400 mensen brachten hun stem uit voor 1 van de 11. De familie Vermeulen won het pleit in de voting. Ze zijn hier al decennia bekend in muzikale middens. Het startte met Roland en Etienne maar de muziekmicrobe werd doorgegeven aan Peter en zijn zus Sophie. Seppe en Obe zijn tweelingbroers en nu studeert Obe verder aan het Royal College of Music om er zijn Master te halen, adat hij eerder afstudeerde als aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. We kennen hen ook van de band ‘Bluesy Meloosy, die ook hier optrad.

Verder natuurlijk nog Hannelore dochter van Sophie en An en Wendy, dochters van Roland. Van harmonie tot het Royal College in London; het zit hen in de genen.

Ze werden uitgebreid voorgesteld en wie die allemaal nog eens wil herlezen?

https://www.lochristinaar.com/nieuws/cultuurlaureaat-2022-muzikale-harmonie-bij-de-familie-vermeulen

Carrièreprijs

Nicky, Willy en hun kleinzonen Mauro en Elias mochten de carrièreprijs in ontvangst nemen. Ze zijn voornamelijk actief in de wereld van beeldhouwen, eerst met houtsnijwerk maar ook daarna witsteen, marmer en andere gesteenten, maar ook in het schilderen met olieverf en acryl. Mauro is niet alleen sportief (werd al Belgisch kampioen zwemmen 50 m vlinder) maar ontwerpt nu ook beelden. Broer Elias is vooral muzikaal actief en volgt les aan de Kunstacademie Ter Beuken waar de piano en akoestische gitaar zijn expressie zijn.

Zij werden ook uitgebreid voorgesteld en wie die allemaal nog eens wil herlezen?

https://www.lochristinaar.com/nieuws/cultuurlaureaat-2022-beeld-en-muziek-bij-niky-willy-elias-en-mauro

Juryprijs – Cultuurlaureaat 2022

Dirk, Ann en hun kinderen Debbie, Lien en Jelke krijgen de prijs van de Jury. Ook hun partners en kinderen dragen al een tijd hun steentje bij met muziek en zang. Dirk is actief in de wereld van het theater (NTGent). Hij regisseerde ook al verschillende musicals met zijn dochter Debbie. Shrek is wellicht het meest bekend. Ann zingt in een koor maar schrijft ook boeken.

Debbie is zakelijk en artistiek leider van haar eigen gezelschap TG de LINK. Daarnaast regisseert ze vaak bij amateurgezelschappen, maakt choreo voor musicals, geeft les aan de kunstacademie Eeklo, werkt als theaterdocent bij NTGent en organiseert theaterworkshops. Haar partner, Simon Wullens is sinds 2002 professioneel actief binnen de audiovisuele wereld op vlak van filmproductie, bioscoop exploitatie en distributie van tv-series en films.

Jelke werkt bij Studio 100 en haar partner Simon Neyt is de bezieler van de muziekschool hier. Ook hun kleine baby mocht mee het podium op.

Ook zij kwamen uitgebreid aan bod en wie het nog eens allemaal wil genieten?

https://www.lochristinaar.com/nieuws/cultuurlaureaat-2022-de-familie-crommelinck-de-schijnwerpers

Scroll naar boven