Flitspaal en trajectcontrole Beerveldse Baan

Jean Marie
0 reactie(s)
flitspaal Beerveldse Baan Lochristi

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete ©

Na de trajectcontrole tussen Wachtebeke en de Lozen Boer, komt er binnenkort een nieuwe tussen de Lozen Boer en Beervelde. De flitscamera aan het kruispunt met de Pauwstraat werd al enkele keren beschadigd, gevandaliseerd of gewoon overhoop gereden en is nu definitief geschiedenis.

Wanneer de installatie er komt, is nog niet exact bekend. Men hoopt er in het najaar werk van te maken. Trajectcontroles werden met veel poeha aangekondigd in 2017 door N-VA Minister Ben Weyts maar jammer genoeg werken ze nog altijd niet.

flitspaal Beerveldese Baan

Als men verkeersveiligheid hoog in het vaandel draagt, moet men dan niet zorgen dat dit geen lege doos blijft?

flitspaal Beerveldse Baan Lochristi

Het is uiteraard aan elke bestuurder mee te zorgen voor een optimaal veilig verkeer met evenwel die stok achter de deur. Het is pijnlijk te moeten vaststellen dat de trajectcontroles tussen Wachtebeke en De Lozen Boer nog steeds niet werken en dat kan nog enkele jaren zo zijn. Dat wisten we al in 2019 maar in al die tijd is er niets veranderd. 

Zie https://www.lochristinaar.com/nieuws/trajectcontroles-lochristi-werken-niet

Bovendien situeren ze zich in zones met soms wijzigende snelheidslimieten (50 -70) en met zijwegen of straten, waardoor niet iedereen zal kunnen gecontroleerd worden.

AWV zorgt voor de inplanting met geld van de Vlaamse overheid. De gemeente betaalt hierin niets. Lydia Peeters (Open VLD) is de huidige Minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 

trajectcontrole Slagmanstraat Zaffelare