Lochristi op de Gentse Feesten: daar zat muziek in! (Deel 2)

Afgelopen nacht viel het doek over de 177ste Gentse Feesten. Een bijzondere editie, want door corona waren er 1.055 dagen geen Gentse Feesten. Het thema was dan ook (volkomen terecht) “de wedergeboorte”. Ook heel wat Lootse bands die deze keer mochten optreden.

Zaterdag kreeg u deel 1 van ons verslag van de optredens met Woodface, Wallis en Semper Pie. Vandaag deel 2 met Bluesy Muloosy, Pokerface en – wat een aangename ontdekking – Brass Party.

Bluesy Muloosy Gentse Feesten © Bennie Vanderpiete

Bluesy Muloosy

Donderdag – de zevende dag van de Gentse Feesten en nationale feestdag – mocht Bluesy Muloosy het avondprogramma op de Korenmarkt op gang trekken. En dat deed de 12-koppige partyband van de muziekschool Lochristi met verve. Hun sound sloeg aan bij het publiek en het was drummen op de Korenmarkt. Vooraan op het podium – naast zanger Simon Dedeken – stond Jorina Rahoens, de nieuwe frontvrouw van de bigband.

Bluesy Muloosy Gentse Feesten © Bennie Vanderpiete

Openen deed Bluesy Muloosy met “Seven nation army” en veroverde nadien de Korenmarkt met een mix van pop, soul, disco, funk, en vooral goede vibes. Het publiek genoot en deed massaal mee. Na 21 nummers was het tijd voor het traditionele en energieke slot met Robbie Willams’ “Let Me Entertain You”.  Maar daar nam het publiek geen vrede mee en het riep om bisnummers. Veel tijd bleef er niet meer want er werd op de Korenmarkt een (te) strikt tijdschema gehanteerd. Maar met “Soms vraagt een mens zich af” bracht de Lootse band een ode aan Luc De Vos. Later die avond zou Sioen op de Korenmarkt optreden met “Graceland”. Het publiek was in elk geval meer dan opgewarmd.  

Bluesy Muloosy Gentse Feesten © Bennie Vanderpiete

Brass Party

Na het optreden met Bleusy Muloosy repten Seppe en Obe Vermeulen zich naar hun optreden met Brass Party. We gingen die avond, iets na 21 uur, zelf eens kijken naar hun straatconcert.

In 2017, op het jaarlijkse vrije podium van het Lemmensinstituut, spraken enkele studenten af om hun instrument op te pakken en eens geen klassieke muziek te spelen, maar zich +aan pop, rock, funk en disco te wagen. Er volgden meer optredens en er kwamen ook steeds muzikanten bij. Brass Party is nu een groep jongeren die elkaar leerden kennen via o.m. het conservatorium van Gent, het Gents Universitair Harmonie Orkest (GUHO) of de conservatoria van Antwerpen, Luik, … Maar allen zijn ze student en vrienden van elkaar. Optreden doen ze steeds met 7 à 8 muzikanten.

Brass Party Gentse Feesten © Bennie Vanderpiete

Tijdens de afgelopen Gentse Feesten speelden ze uitzonderlijk met 9 personen. Daarbij uit Lochristi de tweeling Obe en Seppe Vermeulen en Stef Bracke die de bastuba speelt.  “Ons optreden in de Maalderij van Zaffelare vorige zomer gaf ons een enorme boost! Daar zijn we op 29 juli en 26 aug e.k. opnieuw te horen!” aldus Obe Vermeulen. “En we stoppen nog niet met feesten want op 13 augustus spelen we ook op de Patersholfeesten”. Het repertoire van Brass Party heeft een duidelijke rode draad. Van alles wat zingbaar en dansbaar is zoals de hits van ABBA tot de liedjes van Spring die de twintigers nog meezingen. Maar ook dertigers die een dansje wagen op “The Way to Your Heart” van Soulsister of adolescenten die losgaan op “Bad Guy” van Billie Eillish zie je bij Brass Party.

Brass Party Gentse Feesten © Bennie Vanderpiete

Toen de band donderdag hun ABBA-medley speelde in de Bibliotheekstraat stonden er maar liefst 200 à 250 enthousiaste toeschouwers. Er werd volop geklapt, gedanst en gezongen. Brass Party, voor ons alvast dé ontdekking van deze Gentse feesten.

Pokerface Gentse Feesten © Bennie Vanderpiet

Pokerface

Dat de Korenmarkt gisteren om 14 uur niet volliep voor Pokerface was geen verrassing. Het was het eerste optreden van de namiddag en het kwik wees 35°C aan. Bovendien werkt de groep die in volle coronaperiode opgericht werd (klik hier om het verhaal te lezen), nog volop aan zijn naambekendheid. Toch kan Pokerface al rekenen op een schare trouwe fans want er waren heel  wat Lochristinaren onder de vele toeschouwers. Sinds dit voorjaar treedt de Lootse coverband op met een nieuwe zangeres. De energieke Sandra Den Hartog – “ik kom uit Zuiddorp, dus ben ik eigenlijk een reserve-Belg” – neemt nu samen met Nancy Lejeune de zangpartijen voor haar rekening.

Pokerface Gentse Feesten © Bennie Vanderpiete

Openen deed Pokerface met de gelijknamige hit van Lady Gaga en de sfeer zat er onmiddellijk in. “Crying at the discotheque” zorgde voor de eerste dansers aan het podium. Waarna het tijd was voor het ruigere werk met o.m. “Whole Lotta Rosie”, “Sex on Fire” en “Weak”. Om daarna even op adem te komen  met “Shallow”. Een prachtige ballade maar vocaal erg moeilijk. Nancy (wat een stem!) deed het voortreffelijk en pakte de hoge noten feilloos. Het leverde haar nog tijdens het nummer een spontaan applaus op.

Pokerface Gentse Feesten © Bennie Vanderpiet

Na 75 minuten eindigde Pokerface met “Lieve kleine piranha”. En ja, er was nog tijd voor één bisnummer. De glazen werden in de lucht gestoken toen Nancy en Sandra, gesteund door het publiek, “Ik hef het glas op jouw gezondheid” zongen. Zo bracht de band niet enkel hulde aan Luc De Vos, maar ook aan Thé Lau.
Pokerface, sfeer verzekerd! Hopelijk tot volgend jaar op de Gentse Feesten.

Lochristinaar.com ging niet enkel langs, maar bracht ook elk van de bands in beeld. Bij de bijdrage van vandaag dus ook 3 fotoreeksen. Veel kijkplezier.

 

Fotoreeks Bluesy Muloosy @ Korenmarkt
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

 

 

Fotoreeks Brass Party @ Bibliotheekstraat
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

 

 

 

Fotoreeks Pokerface @ Korenmarkt
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)

 

 

 

Scroll naar boven