VROB en Lodejardin slaan dit weekend de handen in elkaar

Lodejardin gaat zijn slotweekend in en doet dat met een aantal optredens. Sinds zowat een jaar gaat VROB het laatste weekend van elke maand live op antenne. En dus lag het voor de hand dat de Lootse evenementenradio en Lodejardin dit weekend de handen in elkaar slaan en samen de zomer afsluiten.

De blauwe mobiele studio van de Lootse radio vindt u dit weekend dus terug op de parking naast de Dekenijwoning. VROB is het hele weekend te beluisteren op 97,2 MHz of via www.VROB.be, waar u ook de volledige programmatie vindt.  

Opteden en “live vanuit de tuin” op vrijdag

Gewoontegetrouw begint een VROB-weekend op vrijdag om 16 uur. Na “Mattinee” met oudgediende en oprichter Eric Moeraert, neemt DJ Geert plaats achter de micro voor zijn “Weekend Kickoff”. Om 20 uur verzorgt Nicky een live-programma vanuit de tuin van Lodejardin, waar op dat moment Custom Candy optreedt. Later op de avond beklimmen Robbe Crombez en Silke Groenier nog het podium voor een akoestische set.  

VROB Lodejardin - © Bennie Vanderpiete

Zaterdag cultuur en Jarvin

Vorig weekend nodigde Dirk al 4 genomineerden voor de titel van cultuurlaureaat 2021 uit in zijn praatprogramma TBC. Dit weekend breit hij daar een vervolg aan. Op zaterdag, van 15 tot 17 uur, zijn Ruben De Coninck van de cultuurdienst en Miguel Wiels de praatgasten. Tussendoor, net voor “het nieuws van vieren” is Evarist Ganzelever te horen met een nieuwe aflevering van “De Chroniqueur”.

Om 19 uur begint dan “Studio feelgood” met o.m. het optreden van Jarvin. Deze vijfkoppige band was eerder deze zomer al te zien in de tuin van de Dekenijwoning naar aanleiding de jaarlijkse 11 juliviering. Een optreden dat fel gesmaakt werd (zie ook https://www.lochristinaar.com/nieuws/lochristi-vierde-11-juli-met-jarvin-lodejardin )

VROB Lodejardin - © Bennie Vanderpiete

Zondag; tijd voor aperitief en cultuur

Zondag is Evarist Ganzelever prominent aanwezig bij VROB. Omstreeks 12 uur stelt hij in “Op de aperitief” met Nicky de “Music on Sundays” voor (Nvdr. de muzikale keuze van Lochristinaar.com). In haar praatprogramma blikt Nicky deze keer met Robin (Dj Derover) terug op 40 jaar VROB.
Om 15 uur komen de laatste 2 genomineerden voor de titel van cultuurlaureaat langs in TBC. Eerst is het de beurt aan Obe Vermeulen, een uurtje later is Améline Vandewalle de centrale gast. Tussendoor kan u nog eens de Chroniqueur van Evarist Ganzelever herbeluisteren.

VROB Lodejardin - © Bennie Vanderpiete

Dj Derover – “Summersun.”

Bij onze maandelijkse aankondiging van de VROB-uitzendingen hoort sinds enig tijd ook een nieuwe rubriek. Daarin stellen we telkens één van de radiostemmen van VROB voor. Deze keer is dat Robin Verdegem, alias Dj Derover.

Robin begon 5 jaar geleden bij VROB. Daar presenteerde hij toen met Dj Dréken “De Foute Top 30”. Sindsdien had hij heel wat verschillende programma’s, denk maar aan “DJDeRoVer LIVE”, “Summersun”, “Wintersun” of “Back Catalogue”.
Momenteel kan je hem, zowel op zaterdag als op zondag, van 14 tot 15 uur horen met “Summersun”.  “Het programma heeft niet echt een rode draad en zo hoop ik een breed publiek te bereiken. Er komen heel wat muziekgenres aan bod: dance, pop, rock, rap, hip/hop maar ook commerciële muziek. Qua muziekkeuze leunt dit aan bij Qmusic en MNM, gecombineerd met oude klassiekers. In het programma heb ik 2 rubrieken: artiesten die jarig zijn of nummers die een “lustrum-verjaardag” vieren (een veelvoud van 5 jaar)“ aldus Dj Derover. Robin, die eind 2021 afstudeert als opvoeder/begeleider, is ook in zijn vrije tijd deejay en draait vooral op (privé-)feestjes.

VROB Lodejardin - © Bennie Vanderpiete

 

Scroll naar boven