Wintervonken brengt 2.000 euro op

en schenkt het meteen weg. De socio-culturele vzw Reinaert – https://vzw-reinaert.be/nieuws/wintervonken-4/ – organiseerde ook deze winter een kleine reeks muziekavonden in Sfeervelde. Wintervonken was aan zijn derde editie toe. De opbrengst van 2.000 euro ging deze keer naar de Voedselbank Lochristi.

Vier avonden werden er drie omwille van Corona en Lochristinaar bracht er uitgebreid verslag over. Zie https://www.lochristinaar.com/nieuws/wintervonken-blue-sands-met-special-guest-ramses-de-craene verder https://www.lochristinaar.com/nieuws/de-vonken-vlogen-eraf-met-het-ras-van-rikus en https://www.lochristinaar.com/nieuws/wintervonken-neemt-herstart-met-steph-van-uytvanck

De opbrengsten van vorige edities werden geschonken aan MOK vzw en Luein. Nu was het de beurt aan de Voedselbank, die nog steeds gehuisvest is in de oude, vervallen dekenij. 164 inwoners van onze gemeente gaan er maandelijks langs om kledij, voeding, kuisproducten, pampers …. op te halen.

Het zijn vooral alleenstaanden die beroep doen op de Voedselbank.

De Voedselbank – https://www.foodbanks.be/nl – draait op de inzet van veel vrijwilligers die alles inzamelen, sorteren en klaarzetten zodat de mensen elke eerste donderdag van de maand kunnen langskomen. De gemeente stelt een vrachtwagen met chauffeur ter beschikking om goederen op te halen in Eke.

Ze zijn dringend op zoek naar een nieuwe locatie van zo’n 300 m² om alles te stockeren. Tot nu toe blijft het stil bij het bestuur. Binnen afzienbare tijd wordt de dekenij evenwel afgebroken.

Scroll naar boven