Station van Beervelde wordt gesloopt

Morgen start Infrabel met de sloop van het station van Beervelde, dat maakte de gemeente Lochristi gisteren bekend via de sociale media. Er is hinder voor de fietsers en de treinreizigers.

Het station van Beervelde staat al heel wat jaren leeg. In februari 2022 maakte Lochristinaar.com bekend dat Infrabel de toelating had gekregen om het station van Beervelde te slopen. Morgen, 28 maanden nadat de toestemming verleend werd, starten de afbraakwerken. Als alles volgens de plan verloopt, zullen de afbraakwerken op 5 juli uitgevoerd zijn.

Hinder voor treinreizigers en fietsers

Het autoverkeer op de Beerveldse baan zal niet gehinderd worden door de afbraakwerken. Dat is niet het geval voor de fietsers en de treinreizigers. Fietsers moeten tijdelijk over een versmalde rijstrook omdat er een veiligheidszone voor vallende brokstukken wordt voorzien. De fietsenstalling blijft bereikbaar. Treinreizigers kunnen het perron richting Gent via de fietssnelweg bereiken.

Naar het perron via achterzijde station en fietssnelweg

120 jaar oud

Het station van Beervelde, met een totale oppervlakte van 324m², werd circa 1904 gebouwd en staat op de inventaris van onroerend erfgoed. In juni 2019 brachten we nog een bezoekje aan het station met de laatste inwoners van dit gebouw. De zoon van de laatste stations verantwoordelijke bleef er na de sluiting nog een hele tijd wonen. Hij was onder de indruk van de verloedering (Hier klikken).

In december 2019 deed men een poging om het gebouw te verkopen, wat gelukkig niet lukte. Want er zouden plannen zijn om een derde spoorlijn aan te leggen tussen Gent en Antwerpen en dan zou het oude stationsgebouw station in de weg staan. (Hier klikken).
De laatste jaren vielen er geregeld brokstukken op de fietssnelweg en sinds september 2023 staat er een werfomheining rond het gebouw.  

Scroll naar boven