Tennis verdwijnt bij PTC Zaffelare

PTC Lochristi opende vorig jaar in juli de deuren. Padel en tennis stonden centraal maar nu heeft men de intentie de tennisvelden om te vormen tot padel terreinen. Dat betekent ook dat de gemeente daar geen tennisinitiatie meer kan organiseren.

padel lochristi

(Foto's boven en onder werden genomen bij de opening in juli 2021)

Het was een vraag van CD&V raadslid Danny Den Hert op de gemeenteraad eind augustus 2022, dit naar aanleiding van een brief die de clubleden hadden ontvangen. Het is de bedoeling te stoppen met de T activiteit en de P uit te breiden. (Zie https://www.ptclochristi.be/ ) De sportdienst organiseerde er in de zomervakantie nog 2 keer sportinitiatie maar moet richting 2023 uitkijken naar een andere locatie.

In 2015 deed de vorige eigenaar een subsidieaanvraag voor het overdekken van 1 terrein. Hij bekwam 100.000 euro van de gemeente en moest deze investering 10 jaar lang vrijwaren, wat ook de huidige eigenaar beloofde.

Nu men dit niet doet, zal een vergoeding moeten worden betaald volgens een verdeelsleutel. Dan is de weg wellicht nog vrij lang omdat er vergunningen moeten worden afgeleverd voor deze turn over. Creatief zal men moeten zijn bij de sportdienst richting volgende sportkampen. In de Langenakkerlaan liggen er nog wat verwaarloosde terreinen, die misschien kunnen opgewaardeerd worden?

tennis ptc zaffelare

Schepen Sport Tom De Grauwe

“Mijn persoonlijk gevoel is vooral de “pijn” dat tennis zou verdwijnen uit Lochristi, die het zwaarste doorweegt. Prioritair is voor mij dan ook het verzekeren van tennis voor de komende sportkampen in 2023. We gaan dus niet bij de pakken blijven zitten als PTC tennis volledig zou stoppen in 2022. Op de sportraad van september zullen we dit sowieso eens op tafel leggen en zal ik mijn voorstellen overmaken (al is het ook geen geheim dat de tennisvelden van de Langenakkerlaan, mits nieuwe toplaag, wel dienst kunnen doen voor kleinschalig recreatief sporten).

Eigenaar en bestuurder Alex Van de Casserie wenste niet te reageren, toen we hem zowel schriftelijk als telefonisch contacteerden de afgelopen dagen.

Eerder verschenen: https://www.lochristinaar.com/nieuws/tennisclub-nieuw-kleedje

https://www.lochristinaar.com/nieuws/openingsweekend-padel-tennis-lochristi

Scroll naar boven